Vinkkejä

Jos olet uusi 3D-tulostimen omistaja tai harkitset selaisen ostamista, sinua odottaa uusi maailma täynnä löytöjä ja uusia oivalluksia. On paljon opittavaa, ja monia uusia taitoja kehittyy seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana.

Olemme koonneet joitakin perusvinkkejä, jotka toivottavasti auttavat sinua matkallasi.


Muutamia vinkejä käyttöön liittyen:

  • Jos tulostusalustasi ei ole tasainen, se aiheuttaa sinulle paljon ongelmia, joten tämä on asia jonka haluat säätää kunnolla ja valvoa, että asetuksesi pysyät. Jos tulostimessasi ei ole sisäänrakennettua tulostussalustan kalibroinntia, voit aina käyttää "paperimenetelmää". Ota tavallinen A4 paperi ja aseta se tulostuspään/suuttimen alle. Kun liikutat paperipalaa edestakaisin, tulostuspään tulisi "tarttua" siihen, mutta ilman, että se jää jumiin. Toista tämä keskellä alustaa ja kaikissa neljässä kulmassa.
  • Pidä tulostusalusta puhtaana! Alustan voit pestä esimerkiksi isopropanolilla tai vastaavalla aineella. Pieninkin rasva tai lika voi pilata tulosteen, mikäli filamentti ei tartu kunnolla.
  • Jos käytät ABS-filamenttia, on erittäin tärkeää esilämmittää rakennusalusta vähintään 100°C. Tämä estää materiaalin kutistumisen ja vääntymisen, jolloin se pysyy kiinni alustassa.
  • Kun käytät PLA-filamenttia, voit hyötyä siitä, että lämmität rakennusalustan 50–60 °C, vaikka tämä ei olekaan välttämätöntä. Myös PLA-tulosteet tarttuvat paremmin lämpimään rakennusalustaan.
  • Olitpa sitten lämmitetyn tulostusalustan käyttäjä tai et, tällä hetkellä PEI-joustoalusta on paras vaihtoehto markkinoilla. 3D Primalla on suurin osa ko'ista varastossa, kattamassa lähes kaikki eri tulostimet.
  • Parhaan mahdollisen pidon saavuttamiseksi suosittelemme lämpimästi PrimaFIXiä. Tämä pieni ihmevoide varmistaa, että tulosteet pysyvät erittäin tiukasti kiinni, mutta myös että ne on helppo irrottaa tulostuksen valmistuttua. Jos aiot tulostaa erikoismateriaaleilla, kuten nylonilla tai joustavilla materiaaleilla, voit harkita MagiGoon valikoimaa, joka tarjoaa tuotteita lähes kaikkiin eri materiaaleihin.
  • Opituntemaan erilaiset materiaalit. "Tavallisten" filamenttityyppien lisäksi on runsaasti erilaisia materiaaleja ja yhdistelmiä, joilla on hyvin erilaisia ominaisuuksia. On tärkeää pitää mielessä, että useimmilla materiaaleilla on myös erilaiset tulostusparametrit, joten kannattaa ehdottomasti käyttää hieman aikaa ymmärtääkseen niiden eri ominaisuudet ja tulostuksen vaatimukset. Sivustollamme filamenttiosiossa on paljon hyödyllistä tietoa, ja myös valmistajilla on omat verkkosivustonsa, joilla on paljon tietoa flamenteista ja niille optimaalisista asetuksista. Jokainen tulostin on kuitenkin yksilö, joten toisinaan ainoa oikea tapa on löytää optimaaliset asetukset yksinkertaisesti kokeilemalla testitulostein.

Usen käytettyä sanastoa:

  • Mikä on ”slicer”? Slicer, kuten sitä kutsutaan, muuntaa 3D-muotoiset piirustukset (useimmiten STL-muodossa) mallin yksittäisiksi kerroksiksi. Sen jälkeen se luo koodin, jonka 3D-tulostin tulkitsee ja tulostaa nämä kerrokset, jotka lopulta muodostavat valmiin mallin.
  • G-koodi on yleisin termi CNC (computer numerical control= tietokoneohjattu numeerinen ohjaus) -käyttöön käytetystä ohjelmointikielestä. G-koodia käytetään pääasiassa automaatioon laajalla käyttöalueella. Yksinkertaisesti sanottuna G-koodi on kieli, joka kertoo koneelle "mitä" ja "kuinka", eli ohjeita siitä, missä ja miten koneen tulisi liikkua.
  • STL-tiedosto, Standard Tessellation Language tai Stereo Lithography, STL on CAD-ohjelmiston tiedostomuoto. Se on tänään yleisin tiedostomuoto tiedoston viemiseksi ja tuomiseksi sliceriin, jossa se muunnetaan G-koodiksi
  • Raft? Tämä on sana, johon törmäät usein. Raft on siellä parantamaan kiinnittymistä ja se on suurempi kuin itse tulostuksesi. Raft auttaa myös tasapainottamaan rakennusalustaa ja antaa vakauden mallille tulostettaessa. Kun tulostus on valmis, raft poistetaan tulosteesta.
  • Tuki tai tukimateriaali? Jotkin kohteet ovat yksinkertaisesti liian monimutkaisia tulostettavaksi suoraan ilman tukia. Mallissa voi olla erilaisia ​​ulokkeita tai aukkoja, jolloin voidakseen luoda uuden kerroksen, tulostin tarvitsee jonkin pinnan, johon tulostaa. Pinta voi olla heposti poistettava kehikko samasta materiaalista, jolla tulostat, tai kokonaan jotain muuta ( tulostettavaa) materiaalia. Slicerit, kuten Simplify3D tai Cura, sijoittavat automaattisesti tukimateriaalin tarvittaviin kohtiin. Jos kyseessä on vaikeasti tavoitettava alue tai päämateriaali on erittäin kallista, voit käyttää vesi-liukenevaa PVA-filamenttia - tällöin tarvitse tulostimen, jossa on kaksi erillistä tulostuspäätä.

Meiltä 3D Primalta löydät aina kaikki uusimmat ja laadukkaat filamenttityypit, kuten PLA, PETG, ABS, PLA Pro, puu, nailon, PEEK, PEKK ja paljon muuta. Tarjoamme myös laajan valikoiman suuttimia (nozzle), hotendeja jne. 

Happy printing! 

;CNC & LaserEngraving